Lichaam Poolse matroos gevonden in IJsselmeer bij Lemmer

LEMMER Het lichaam van de vermiste 56-jarige matroos uit Polen is gevonden in het IJsselmeer bij Lemmer. Het bemanningslid was zondagochtend ter hoogte van Lemmer overboord geslagen bij een binnenvaartschip. Het binnenvaartschip Viking deed rond 8.40 uur een noodoproep. Het voer voor de IJsselmeerkust tussen Lemmer en Rutten toen het slachtoffer in de golven verdween. Met verschillende boten en een helikopter werd gezocht. Het scheepvaartverkeer ter hoogte van de plek waar het slachtoffer overboord sloeg, werd omgeleid. De helikopter van de Kustwacht is na verschillende zoekslagen teruggegaan naar Den Helder. Boten hebben vervolgens de zoektocht vervolgd. Na enige tijd zoeken werd al niet meer verwacht dat de Pool levend zou worden aangetroffen en nam een sonarboot van de politie het over. Ook waren medewerkers van dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) aanwezig.

Lees verder »