Mook de Notaris uit Surhuisterveen wordt ‘streekproduct’

SURHUISTERVEEN – We kennen de Wâldbeantsjes, Wichters, Gagelbier en andere oude gewassen en producten als rasechte streekproducten uit De Friese Wouden. Afgelopen jaren zijn daar wielrenner Pieter Weening, actrice Tet Rozendal en muzikant Marcel Smit bijgekomen als ambassadeurs van de streek. Daar voegt zich nu ook MOOK de Notaris uit Surhuisterveen bij. Dit notariskantoor dat door drie vrouwen wordt geleid zet zich in voor de lokale gemeenschap, voorlichting over wat men in het leven goed zou moeten regelen en voor de Friese taal in woord en geschrift. Een bedrijf ‘oars as oars’ zoals het een echte Wâldpyk betaamt. Om die reden krijgt het notariskantoor op 8 september het Wâldpyk-keurmerk uitgereikt uit handen van Burgemeester Gerbrandy van de Gemeente Achtkarspelen. Mook de Notaris is het enige notariskantoor in de gemeente Achtkarspelen. Drie vrouwen zwaaien er de scepter. Het bedrijf is een maatschap met mr. Margreet Mook, mr. Fransisca Spa en mr....

Lees verder »