Museum Belvédère toneel eerste editie Art Noord

HEERENVEEN – Museum Belvédère is van 21 tot en met 24 september het toneel van de eerste editie van Art Noord. Dat moet een platform worden voor kunst en kunstenaars uit het noorden. Ook is er werk te zien van (inter)nationale kunstenaars. Daarnaast is er een fotografiekabinet. De vierdaagse kunstbeurs wordt gepresenteerd in de beide vleugels van het museum en wordt ingericht in samenwerking met een aantal bevriende galerieën en kunsthandels. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Het museum ondergaat tijdens Art Noord een complete metamorfose. Er zijn dan solopresentaties te zien van een aantal noordelijke kunstenaars. In de grote zaal tonen de deelnemers eveneens kunstwerken. ,,Het is onze wens dat Art Noord uitgroeit tot een jaarlijks of tweejaarlijks evenement waar kunstverkopers, liefhebbers en verzamelaars van binnen en buiten de regio elkaar kunnen ontmoeten”, zegt Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère.

Lees verder »