Ook Buitenpost krijgt DigiTaalhuis

BUITENPOST – In de week van de Alfabetisering opent de gemeente Achtkarspelen haar tweede DigiTaalhuis. Dinsdag 5 september wordt het DigiTaalhuis in de bibliotheek in Buitenpost geopend. Inwoners van Buitenpost zijn welkom hierbij aanwezig te zijn. Het programma begint om 16.30 en wordt om 17.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Lezen, schrijven en rekenen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Achtkarspelen hebben ruim 4.500 inwoners zoveel moeite met lezen, schrijven en rekenen dat zij daar last van hebben tijdens hun dagelijkse activiteiten. Die groep mensen reiken we met dit DigiTaalhuis de helpende hand. Vrijwilligers helpen mensen bij het verbeteren van hun taalvaardigheid. De taalcoördinator brengt de hulpvraag in kaart en zorgt voor een passend traject. Bijvoorbeeld door iemand te koppelen aan een taalmaatje. Er is studiemateriaal beschikbaar en er staan computers met programma’s die helpen om beter te leren lezen, schrijven en rekenen. Het DigiTaalhuis is een initiatief...

Lees verder »