Te weinig wind voor officieel kampioenschap ONK

OOSTERZEE Maar liefst 46 zeilers uit zeven landen waren het afgelopen weekend naar Oosterzee gekomen om daar op het Tjeukemeer te zeilen om het Open Nederland Kampioenschap OK jol. Helaas liet de wind het afweten en konden maar 2 van de geplande 8 wedstrijden verzeild worden. Niet genoeg voor een officieel kampioenschap, maar toch werd er een officieus klassement gemaakt. De beste zeiler was de Duitser Joerg Rademacher. De plaatsen 2 en 3 waren voor Ralf Mackmann en Claus Stockhardt eveneens uit Duitsland afkomstig. Beste Nederlander werd Stephan Veldman op plaats 6. Snelste dame was Susanne Mackmann uit Duitsland die 11e werd in de eindrangschikking. Hessel Hoekstra was de snelste ‘geboren’ Fries op plaats 12. Ondanks het uitblijven van de wind hadden de zeilers een gezellig en zonnig weekend. Volgend jaar komen ze terug voor de 5e editie van de Eastersee Regatta en daarmee worden deze jaarlijks terugkerende wedstrijden in...

Lees verder »