Thuisblijvers vermaken zich met bijen en oude auto’s

DRACHTEN – Thuisblijvers en gasten werden dit weekeinde in het Drachtster winkelcentrum vermaakt met een Bijenmarkt en de traditionele Oldtimerdag. De Bijenmarkt werd gehouden op het Museumplein, terwijl de oude auto’s verspreid door het hele centrum stonden opgesteld. Tot de oldtimers behoorden echt antieke exemplaren uit de beginjaren van de automobiel, maar ook veel glimmende wagens uit de jaren vijftig en zestig. Verder waren er ook ‘moderne’ oldtimers te bewonderen uit de jaren tachtig. Veel auto’s waren op de grond voorzien van een stuk karton, dat moest voorkomen dat lekkende olie tussen de straatstenen zou weglekken. Rond vier uur zat het feest er op en vertrok de hele stoet in de richting van het Laweiplein. Een aantal autobezitters moest de hulp inroepen van de Wegenwacht om hun oudje weer aan de praat te krijgen.  

Lees verder »