VIOD verliest finale Hanzecup van Klarenbeek

DRIEZUM – Met speels gemak haalden de VIOD-vrouwen de finale in de strijd om de Hanzecup in Zwolle. Femke Reitsma was met name in de eerste twee wedstrijden lekker op dreef. Tegen Klarenbeek 2 scoorde zij de winnende treffer en tegen Gravenzande nam zij 2/3 van de productie voor haar rekening. Het was Thirza Leistra die de eindscore, met haar eerste doelpunt ooit bij VIOD VR1, op 3-0 bepaalde. In de laatste poulewedstrijd volstond tegen Asser Boys een gelijkspel. VIOD nam het zekere voor het onzekere en won door doelpunten van Lisa Grendel, Sam Bosma, Simone Hofer en Lisette Luimstra afgetekend met 4-0. In de finale ondervonden de Driezumers eindelijk tegentand van formaat. In een afwachtende eerste helft viel er voor het publiek weinig te beleven. Klarenbeek was wel de bovenliggende partij. In de tweede helft geselden beide teams één keer het houtwerk. Maar nadat Lisette Luimstra haal bal via...

Lees verder »