Ameland stemt tegen wellness plan van Westers

BALLUM – Er komt geen wellness met hotelunits op het terrein van het voormalig subtropisch zwembad Aqua Plaza. De gemeenteraad van Ameland stemde vanavond in meerderheid tegen de bestemmingsplanwijziging die dat mogelijk moet maken. Het plan ligt al sinds 2012 op de tekentafel en is meer keren aangepast aan de eisen van de raad. Nu het na vijf jaar aan alle kaders voldoet, zou de besluitende raadsvergadering een gelopen race moeten zijn. Dat pakte anders uit.  Op het eiland is een hevige discussie ontstaan tussen voor- en tegenstanders. De tegenstanders vinden het plan te grootschalig en vrezen dat er te veel gasten komen waardoor het eiland aan karakter inboet. De voorstanders zien het juist als een aanwinst. De stemming eindigde in zes voor, vier tegen en een onthouding. Alice de Jong, Jan Wijnberg en Jeroen Leijstra van Algemeen Belang Ameland stemden alle drie tegen. Het was Leijstra’s eerste stemming als...

Lees verder »