Baken van Dokkum in het licht voor Admiraliteitsdagen

Dinsdag kwam de watertoren van Dokkum letterlijk in de 'de blauwe spotlights' te staan. Aanleiding zijn de Admiraliteitsdagen die vanaf 7 september van start gaan. De verlichting zit "onder" de watertoren, die op zijn manier de waterkolom uitlicht. Op deze manier is de watertoren van Dokkum in de wijde omtrek zichtbaar!Het verlichten van de watertoren is dit jaar een eerste stap om tijdens de jaarlijkse Admiraliteitsdagen verschillende gebouwen in de "spotlights" te zetten. Van 7 tot en met 10 september 2017 wordt Dokkum omgetoverd tot één grote avonturenstad. Dan vindt hét maritieme en muzikale festival van het Noorden plaats.Het gratis toegankelijke festival voor jong en oud trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar Dokkum. Vooral de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. Baken van Dokkum in het licht voor Admiraliteitsdagen

Lees verder »