CDA stelt vragen over vliegroutes Lelystad: ‘Fries geluid moet goed worden vertegenwoordigd’

LEMMER De CDA statenfractie volgt de vorderingen rondom de besluitvorming van uitbreiding vliegveld Lelystad nauwgezet. Biologen maken zich zorgen. De nieuwe routes liggen middenin de vertrek- en aankomstroutes van talrijke watervogels. Daarom heeft CDA statenlid Wendy Zuidema-Haans besloten vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten over de reactie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart op de uitbreiding van vliegveld Lelystad in samenspraak met de CDA fracties van de Fryske Marren, Súdwest Fryslan, Heerenveen en Weststellingwerf. De Tweede Kamerfractie van het CDA heeft op 21 juli en 2 augustus vragen gesteld over uitbreiding van het vliegveld Lelystad en de gevolgen daarvan. Staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft deze beantwoord. Op 17 augustus is de schriftelijke reactie van de Koninklijke Nederlandse Verenging voor Luchtvaart (KNVvL) hier weer op verschenen. Het KNVvL geeft aan dat er feitelijke onjuistheden in de beantwoording van staatssecretaris Dijksma staan. Zuidema-Haans wil graag van...

Lees verder »