Cursus vogeltrek in Nationaal Park Lauwersmeer

LAUWERSOOG – Nationaal Park Lauwersmeer is vermaard om zijn enorme vogelrijkdom. In september, tijdens het hoogtepunt van de vogeltrek, organiseren IVN en Staatsbosbeheer een korte cursus over de vogeltrek. Op een theorieavond krijgen de deelnemers informatie over de fascinerende vogeltrek. Vervolgens gaan de deelnemers op twee ochtenden, onder leiding van een vogelkenner van Staatsbosbeheer en IVN, op zoek naar trekvogels in Nationaal Park Lauwersmeer. Ook zal een vogelringer bezocht worden. Belangstellenden dienen zich snel aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt. De theorieavond vindt plaats op donderdag 14 september van 20.00 tot 22.00 uur. De veldexcursies zijn op zaterdag 16 en zondag 17 september van 9.00 uur tot circa 12.00 uur. Locatie: Activiteitencentrum De Bosschuur in Lauwersoog. Kosten bedragen  € 25,- p.p. Aanmelden kan bij IVN Groningen, T: 050-3135933 of E: j.boekhout@ivn.nl. Foto: Jan Bosch, Dokkum

Lees verder »