Django in Filmhuis Sneek

SNEEK – Django. Dat is de film die dinsdag 12 september op de rol staat in het Filmhuis Sneek. Aanvang 20.00 uur in Cine Sneek. De jong gestorven Jean Baptiste Reinhardt groeide op in een woonwagenkamp. Dit verklaart waarom Reinhardt, met de artiestennaam Django , een grote voorliefde ontwikkelde voor zigeunermuziek. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is in het door Nazi-Duitsland bezette Parijs van 1943 op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zigeuners door heel Europa vreselijk onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan vluchten. Goed dat er een film is die aandacht schenkt aan het leed van de zigeuners in de Tweede Wereldoorlog. Bovendien weet de muziek, ingespeeld door het Rosenberg Trio, de film regelmatig boven zichzelf uit te tillen. Het mooiste verhaal, over...

Lees verder »