Feestelijke afsluiting en huldiging IFKS skûtsjesilen

LEMMER – Ook de IFKS heeft na zeven dagen zeilen zijn kampioenen in de C, B, a-klein en grote A-klasse tijdens een grote feestelijk afsluiting in Lemmer weer gehuldigd. Van zaterdag 19 augustus tot 26 augustus werd er gezeild op verschillende Friese Meren, de wedstrijden vonden plaats bij Hindeloopen, Stavoren, Heeg, Sloten, Echternerbrug en twee keer Lemmer. Helaas was de wind een aantal keren spelbreker zodat er een aantal wedstrijden moesten worden afgelast. Uit de omstreken van Heerenveen waren twee skûtsjes succesvol in de grote A-klasse, schipper Jaap Hofstee uit Tijnje werd met het skûtsje It Swarte Wief tweede,  schipper Arend Wisse de Boer werd vijfde met het skûtsje Drie Gebroeders uit Gorredijk. Foto: ©Martin de Jong Het bericht Feestelijke afsluiting en huldiging IFKS skûtsjesilen verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »