Gerrit Huisman kijkt al met schuin oog naar A-klasse IFKS

FRANEKER – Nu de rook van de zeilstrijd bij de IFKS erop zit, kijkt schipper Gerrit Huisman van het Franeker skûtsje Ut ‘e striid al uit naar volgend seizoen. Samen met zijn bemanning werd hij dit jaar overtuigend kampioen in de C-klasse. Dat betekende promotie naar de B-klasse. Huisman droomt ondertussen al van de A-klasse, waarin zijn vader Jacob diverse keren de beste was. ,,Er zitten hele goede zeilers in de B-klasse. Dat zien we dan wel weer”, zegt Huisman Om ook in B-klasse hoge ogen te kunnen gooien zegt de schipper volgend jaar de zaken professioneler te willen aanpakken. Zelf stapte hij vorig jaar met een nagenoeg nieuwe bemanning aan boord. Dit jaar werd er voor het eerst een aantal malen getraind. Dat willen we komend seizoen opvoeren. Daarnaast krijgen we onder andere een nieuwe fok en komen er nog een aantal andere vernieuwingen en richten we ons op...

Lees verder »