Laatste BurgumRun op zondag 10 september 2017

BURGUM – Zondag 10 september vindt de tiende en allerlaatste BurgumRun plaats. De organisatie heeft begin dit jaar besloten een punt achter het evenement te zetten. Voor deze laatste editie worden duizend deelnemers verwacht. De teller staat inmiddels op zo’n 800 lopers. De start en finish van de hardloopwedstrijd zijn op het terrein van de elektriciteitscentrale van hoofdsponsor ENGIE Energie Nederland nabij Burgum. Het eerste startschot van de BurgumRun zal om 13.00 uur klinken voor de jeugdloop. Daarna volgen de 16.1 km, 10 km en de 5 km loop om 14.00 uur. Het traject van de BurgumRun vormt een mooie kijk op de natuur die Burgum te bieden heeft. Naast de vele verharde stukken zijn er ook onverharde stukken in het parcours opgenomen. Teamrun Naast de lopers die individueel een afstand lopen kan er ook gekozen worden voor de Drachtster Glashandel teamrun. In dat geval vormen drie lopers een team....

Lees verder »