Muzikaal verrassingsfeest bij zestigjarig huwelijk echtpaar Dekker

LEEUWARDEN – Pier en Gre Dekker uit Leeuwarden waren zondag zestig jaar getrouwd. Het stel is die dag compleet verrast door hun kinderen, kleinkinderen, muzikanten en wethouder Andries Ekhart. Het echtpaar Dekker woont op de eerste etage op het hoekje van de Pier Panderstraat en de Molenstraat. Zondag hoorde het stel klanken komen uit de richting van het Vossepark. Toen ze uit het raam keken, zagen ze negen muzikanten die ‘lang zullen ze leven’ speelden. Daarachter liepen hun kinderen, kleinkinderen en Andries Ekhart. Eenmaal onder het balkon zette het gezelschap klassiekers in als ‘Jan Klaassen de trompetter’ en ‘Het Woanskip’. Het echtpaar, dat volledig overdonderd was, genoot van deze verrassing. Ook enkele omstanders bleven staan en zongen mee. Tevens werd de polonaise ingezet. Later heeft de wethouder het stel persoonlijk gefeliciteerd. Pier Dekker (84) is een echte Leeuwarder. Hij heeft jarenlang samen met zijn broer het bedrijf Dekker Drukwerken aan het Zuidvliet gehad. Zijn vrouw Gre Dekker is 83...

Lees verder »