NK Pampus met 50 boten op Slotermeer

BALK  Vijftig stuurlieden hebben zich ingeschreven voor het nationaal kampioenschap zeilen in de Pampusklasse op het Slotermeer bij Balk. Het NK is van zaterdag tot en met dinsdag. Er staan tien races gepland. Het NK zou aanvankelijk op het Sneekermeer plaats vinden. Vanwege het amateurskûtsjesilen zaterdag besloot het Pampusclubbestuur uit te wijken naar Balk waar gisteren het NK Zestienkwadraat is afgesloten. Tot  de favorieten behoort het duo Jeroen de Groot uit Foxhol en Abele de Jong uit Joure dat in Pampus 1 kampioenschappen veroverde. Ze werden vorig jaar op de valreep geklopt door Mark Neeleman, de oud-Olympiër die ook dit jaar aan de start komt in de 294. Andere kanshebbers op de titel zijn op voorhand de uit Hilversum afkomstige stuurmannen Paul Bournas  in de 357 en Wiebe Schippers in de 440. Ynglingkampioen  Tom Otte uit Sneek in de 393 hoort eveneens bij de titelkandidaten.

Lees verder »