Old Pipers brengen Ierse sfeer naar Sandfirden

SANDFIRDEN – The Old Pipers, afkomstig uit Ferwert, brengen zondag 10 september vanaf 15.00 uur Ierse sferen in de kerk van Sandfirden.  Het idee voor de groep ontstond op een feestje van één van de leden: meedoen met ‘Idols’ tijdens het dorpsfeest in Ferwert, als ‘idool’ werd de Ierse groep de Dubliners gekozen. Op het dorpsfeest werd het eerste optreden verzorgd en het werd meteen een succes en sindsdien is het repertoire uitgebreid met vele, vaak bekende Ierse liedjes en worden er jaarlijks diverse optredens verzorgd. Een concert in een historisch kerkje, tuinfeest, cafés, dorpshuizen of in een koeienstal; op vele plekken stonden de Old Pipers te zingen. De Ierse songs gaan vaak over zee, over drank en natuurlijk over vrouwen. De naam “Old Pipers” is afgeleid van de naam van een oud betonnen bruggetje nabij  ‘It Kleaster’ onder Ferwert, de ‘Ald Piip’. In de jachthut wordt geoefend om zo het...

Lees verder »