PostNL gaat uitstootvrij bezorgen op Ameland

AMELAND – Vanaf vandaag rijden er op Ameland drie elektrische bezorgauto’s van PostNL. Na Terschelling is dit het tweede Waddeneiland waar het bedrijf zowel post als pakketten geheel uitstootvrij gaat bezorgen. PostNL gaat op alle Waddeneilanden uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgen. Op Ameland bezorgt PostNL met drie elektrische bezorgauto’s, een elektrische scooter, te voet en met de fiets. Terschelling was in maart 2017 het eerste Waddeneiland waar alle dieselvoertuigen vervangen werden. De andere Waddeneilanden volgen in de komende maanden. De Waddeneilanden hebben de gezamenlijke ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water. Door volledig uitstootvrij te bezorgen draagt PostNL bij aan een schonere omgeving. Duurzaam bezorgen PostNL legt jaarlijks 148 miljoen kilometer af waarvan 52 miljoen kilometer te voet of te fiets. Dat is al geheel uitstootvrij. Het bedrijf is ambitieus in de verdere reductie van CO2-uitstoot. Door op de Waddeneilanden brieven...

Lees verder »