Siebrand de Roos ‘Frysk kampioen ielrikjen’

Voor de 24ste keer werd afgelopen zaterdag onder perfecte weersomstandigheden het officiële “Frysk kampioenskip Ielrikjen” gehouden.Het evenement vond plaats aan de Kluft in Tjalleberd. Vanaf het middaguur streden meer dan 60 deelnemers om de wisselbokaal  'de skiere iel'De gerookte paling moest uiterlijk om 16.00 uur ingeleverd worden bij de jury. Deze beoordeelde de paling op smaak, kleur, opensnijden, reinheid en gaarheid.Fries kampioen werd Siebrand de Roos uit Noardburgum.  Hij nam tijdens de prijsuitreiking de wisselbokaal 'de skiere iel' in ontvangst.De tweede plaats met 1 punt verschil ging naar Wessel de Vries uit Noardburgum.De derde plaats was voor Dikkie de Haan uit de Triemen.Siebrand de Roos ‘Frysk kampioen ielrikjen’

Lees verder »