Vijf nieuwe oversteekplaatsen in de maak voor De Koaten

KOOTSTERTILLE – Vijf nieuwe oversteekplaatsen moeten ervoor zorgen dat bewoners van de Koaten straks veiliger de weg oversteken. Aan de westkant van de provinciale weg komt daarnaast een fiets/voetpad. De provincie Fryslân start op maandag 4 september met de werkzaamheden. Eind dit jaar is het werk aan de N369 klaar. “Wy stekke aanst feilich de dyk oer”, zo luidt de tekst op het bouwbord dat langs de provinciale weg N369 komt te staan. Op het bouwbord staat een foto van Lammert Dijkstra. Hij woont samen met zijn ouders aan de Koaten en moet dus vaak de drukke weg oversteken. “Wy binne dêrom o sa bliid dat it no sa fier is”, vertelt zijn vader Gialt Dijkstra. “Der komt in fytspaad oan de westkant fan de Koaten en fiif oerstekplakken foar kuierders en fytsers. Dizze plakken falle aanst goed op foar it autoferkear. Dit soarget derfoar dat minsken hjir aanst feilich...

Lees verder »