ADF-stichting: wat te doen als angst je hele leven beheerst

LEEUWARDEN – Alle mensen  van de Angst-, Dwang- en Fobiestichting lijden aan een of andere vorm van angst. Welmoed van der Woude en Liesbeth (fictieve naam), lotgenotenbegeleidsters van de ADF-stichting, vertellen hoe dit hun leven bepaalt. Hun hele leven werd op een gegeven moment beheerst door het onder controle willen houden van angst. Gelukkig zijn er methodes waardoor je er beter mee kunt leren leven. Lotgenotencontact is daar één van. Door Jantsje Walstra / YourPost    Welmoed begint te vertellen over haar jeugd, toen ze al met angst werd grootgebracht. Ook is het volgens haar misschien genetisch bepaald. Bij haar sloop het er wat in. Op haar vijftiende ging ze naar een bijbelclubje waar ze heel serieus en dwangmatig mee omging. ,,Ik zat te bidden in de gang om onheil te voorkomen. Dit ontaardde uiteindelijk in een geloofscrisis en een steeds groter wordende angst toen ik 21 jaar oud was. Destijds...

Lees verder »