Brandweer Dokkum oefent binnenstad brand

De blusploeg van brandweer Dokkum hield dinsdag 'oefening in de wijk'. De brandweerlieden oefenen deze keer in een woning boven een winkel aan de Grote Breedstraat in Dokkum. Ze nodigen omwonenden en ondernemers uit om te komen kijken.Wonen boven winkels brengt risico’s met zich mee waar alle gebruikers een verantwoordelijkheid in hebben. Eigenaren, bewoners en gebruikers zijn zich veelal niet bewust van de extra risico’s die verbonden kunnen zijn aan wonen boven winkels. Daarom werkt Brandweer Fryslân door middel van gerichte voorlichtingsactiviteiten nauw samen met gemeenten en ketenpartners aan brandveiligheid bij ‘wonen boven winkels’.Zo ook bij deze 'brand' Er kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van een woningbrand in de binnenstad in Dokkum. Nader bericht gaf aan dat er twee personen zich op de bovenverdieping bevonden en niet zelfstandig naar beneden konden komen. Deze personen door de hoogwerker naar beneden gehaald. Op de beneden verdieping werd ook nog een...

Lees verder »