CIMT kamp: intensief oefenen met één hand

BEETSTERZWAAG –  Van 21 augustus tot 1 september 2017 vindt het CIMT zomerkamp plaats in de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Afgelopen maandag is de laatste week van het kamp ingegaan: een bijzonder kamp voor jongeren met een verminderde handfunctie. CIMT staat voor Constraint Induced Movement Therapy en betekent intensief éénhandig oefenen. Tijdens het kamp, georganiseerd door de afdelingen kinderrevalidatie van Revalidatie Friesland, UMCG en Treant, gaan de jongeren met zichzelf en elkaar de uitdaging aan om hun handfunctie te verbeteren en zelf gestelde leerdoelen te behalen. De deelnemers oefenen hun minder goede hand op een leuke manier. Bijvoorbeeld door met deze hand te boogschieten, te suppen en te klimmen. ,,Ik had eerst niet zoveel zin, maar vond de eerste week toch wel heel leuk. Sommige van mijn leerdoelen heb ik al gehaald: ik kan nu bijvoorbeeld zelf m’n veters strikken, de Xbox bedienen en werken met passer en geodriehoek....

Lees verder »