Cursussen fotografie in Camminghaburen en Zuiderburen

LEEUWARDEN – De mooiste foto’s maak je als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leren belangstellenden tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan bij FRB Fotografie. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven. Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Bij de basiscursus leren deelnemers hun camera begrijpen en beheersen. Een cursus omvat zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven. Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Iedereen krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is...

Lees verder »