De Ontmoeting: Herman Winters

In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Herman Winters aan het woord. Herman Winters heeft veel betekend voor het verenigingsleven van Lemmer. Wie bent u? ‘Mijn naam is Herman Winters, ik ben 89 jaar en ik woon in Lemmer. Ik heb veel werk gedaan. Op mijn dertiende kwam ik in de turf terecht, heb ik turf gegraven. Toen ik een jaar of zeventien was, dacht ik: ik moet wat anders. Toen ben ik de Noordoostpolder in gegaan, die was pas droog en er was een hoop werk te doen. Daarna werkte ik dan weer bij die boer, dan weer daar, heb ik bomen gekweekt, die later verplant en daaruit is het Kuinderbos ontstaan. Maar toen ik 29 was, kreeg ik een dubbele hernia en moest ik wat anders. Toen heb ik mij laten omscholen tot lasser. Ik werkte eerst op een scheepswerf, daarna...

Lees verder »