De scholen beginnen weer op 4 sept

Op maandag 4 sept om 8.30 uur beginnen de basisscholen scholen weer ook in Noord Oost Friesland. De boodschap is simpel: kinderen, van welke leeftijd ook, moeten veilig naar school kunnen. Ieder jaar vallen onder kinderen die op weg zijn van en naar school doden en gewonden. Om die reden voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) vanaf begin augustus tot begin oktober opnieuw de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’Gedurende de hele actieperiode hangen ze er weer: de spandoeken en aanplakbiljetten met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’. Een herinnering voor automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die weer naar de basisschool of het voortgezet onderwijs gaan.De actie is gericht op alle bestuurders om hen alert te maken op de scholieren die weer naar school gaan. In deze periode is de kans op ongevallen tussen kinderen en bestuurders hoger dan in de rest van het jaar.Aan het...

Lees verder »