De Uitdaging: “Natuur en cultuur verbinden”

In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer Roel Vriesema, boswachter in Zuidoost-Friesland. Roel Vriesema (64) wilde eigenlijk boer worden. Dat kwam omdat zijn vader een eigen boerderij had. Maar toen Roel 12 jaar was, stopte zijn vader met de boerderij en kreeg Roel geen gelegenheid om boer te worden. Daarna raakte hij zoekende. Hij koos toen uiteindelijk voor het analistenvak. Jaren werkte Roel als chemisch analist in de agrarische sector. Hij kwam in verschillende laboratoria terecht waar hij veel milieuonderzoek heeft gedaan. Maar de natuur bleef trekken. Toen hij 45 jaar was, heeft Roel geprobeerd om in natuurbeheer terecht te komen en dat lukte. Hij kwam bij Staatsbosbeheer terecht, volgde de opleiding tot boswachter in Velp, werd boswachter en dat is wat hij nu nog steeds doet. 8000 hectare “Bij boswachter denk je heel vaak aan bos...

Lees verder »