FOTO’S | Schilderbeurt voor oude stadhuis Franeker

FRANEKER – Het oude stadhuis aan het Raadhuisplein in Franeker staat tot eind september in de steigers. In die periode krijgt al het houtwerk buitenom een schilderbeurt door Nieuwenhuis Schilders uit Franeker. Daarnaast worden er waar nodig houtrotreparaties uitgevoerd. Momenteel wordt druk gewerkt aan het opbouwen van de steigers. Het eigenlijke schilderwerk gaat maandag van start. Dat gebeurt door vier tot vijf schilders. Zij geven de buitenkant een complete beurt. Daarbij worden ook de muurankers, ornamenten en het hekje bij de toren van een nieuwe verflaag voorzien. De laatste keer dat het stadhuis een schilderbeurt kreeg, was ongeveer tien jaar geleden. Voor Nieuwenhuis Schilders is het de eerste maal dat zij het pand dat dateert uit 1591 buitenom schilderen. Wel hebben zij in het stadhuis zelf al diverse schilderwerkzaamheden verricht. Zoals het schilderen van de trouw- en raadszaal. (Foto’s Marcel Teensma)

Lees verder »