FOTO’S | Watergentiaan overwoekert water in Franeker wijk Witzens

FRANEKER – Het water in de wijk Witzens is momenteel meer groen dan dat het op water lijkt. Volgens het Wetterskip Fryslân komt dat door de watergentiaan. Dat hardnekkige plantje dat lijkt op een waterlelie overwoekert het water in de wijk. ,,Wij zien geen momenteel geen oplossing om het waterplantje aan te pakken”, zegt Paul Loonstra, woordvoerder van Wetterskip Fryslân. ,,Wel weten wij dat er momenteel een partij is die in overleg is met de gemeente Franekeradeel om tot een oplossing te komen. Als dat wat oplevert, sluiten wij er graag bij aan.” Wetterskip Fryslân ‘maaide’ het plantje in het verleden meerdere malen per jaar. Nu gebeurt dat nog eenmaal per jaar. Voor november staat de volgende onderhoudsbeurt op het programma. Loonstra: ,,In overleg met de bewonerscommissie zijn we overgegaan naar eenmaal per jaar. Groot onderhoud is namelijk kostbaar. Terwijl het resultaat minimaal is.” Een woordvoerder van de gemeente Franekeradeel...

Lees verder »