Gemeente Leeuwarden zoekt duurzame hoogvliegers

LEEUWARDEN – De gemeente Leeuwarden zoekt huiseigenaren die in 2017 hun woning hebben verduurzaamd. Ze maken kans op een ballonvaart met wethouder Jan Atze Nicolai over de gemeente Leeuwarden.  Het plaatsen van tochtstrippen, het waterzijdig inregelen van de Cv-ketel, het isoleren van de spouwmuur: allemaal acties die actief bijdragen aan een lagere energieverbruik, minder CO2-uitstoot en onmisbare stappen richting 20 procent energiebesparing en 16 procent duurzame energieopwekking in 2020 (Leeuwarder Energieagenda 2016-2020). En daar is de gemeente blij mee. Duurzame huiseigenaren mogen zich daarom melden via www.slimwoneninleeuwarden.nl/ikbespaar. Onder de aanmelders verloot de gemeente Leeuwarden 6 instapbewijzen voor een luchtballonvaart (op groen gas) met wethouder Jan Atze Nicolai over de gemeente Leeuwarden. Duurzamer Leeuwarden De gemeente Leeuwarden timmert sinds 2013 met het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’ aan de weg voor energiebesparing. Met een actieve telefonische hulpdienst, een informerende website en een interactieve Facebookpagina (bijna 2.000 volgers) wil de gemeente bijdragen aan die...

Lees verder »