Hjir is ’t in Indonesische sferen

SINT NICOLAASGA Restaurant Hjir is ‘t in Sint Nicolaasga heeft een nieuwe eigenaar. Vanaf 1 september staan John Visser en Nenny Lameijer aan het roer. Samen bieden ze gasten een ervaring in de Indonesische keuken. Daarnaast willen ze kaart aanvullen met Franse-Nederlandse gerechten. Het is voor Nenny een bewuste keuze: ‘De één vindt het kruidige eten heerlijk, terwijl de ander er niet zo van houdt’, zegt ze. ‘Zo kunnen beide genieten van een avondje uit.’ Nenny Lameijer is geboren in Maleisië. De Oosterse keuken heeft haar nooit losgelaten. ‘Je kan er zoveel kanten mee op. Vegetarisch, kruidig, pittig, mild; het is een hele gevarieerde keuken.’ Nenny is de kok in het restaurant. Haar man John neemt de rol van gastheer op zich. Hij komt uit een horeca-familie. Het ontvangen van gasten is hem met de paplepel ingegoten. Ook in de keuken vindt hij zijn weg. ‘We koken met dezelfde hand.’...

Lees verder »