Hoe gaat het met het poepen?

LEEUWARDEN – Je poep is een goede indicator voor allerlei kwalen. Als je stress hebt ruikt het sterk, is het dun of laat het poepen dagen op zich wachten. Voorafgaand aan een tandartsbezoekje moet ik wel drie keer poepen van te voren. Pure zenuwen en het is alleen nog maar een controle. Mensen met stress hebben dit niet incidenteel. Maar vaak. Door Thirza Gielissen, therapeute voor stress en stressgerelateerde klachten Als ik tijdens een intakegesprek informeer bij Margje of ze ook fysieke klachten heeft, zegt ze in eerste instantie dat ze heel slecht slaapt: ,,Ik kom slecht in slaap en word ook wel honderd keer wakker op een nacht.” Hoe gaat het met het poepen vraag ik? Ze begint ongemakkelijk te lachen, blijkbaar verwachtte ze de vraag niet. ,,Nou ja gewoon, net als bij iedere ander”, zegt ze. Oh, en hoe ziet dat eruit dan? ,,Nou ja, ik kan vaak dagen niet...

Lees verder »