Joost van Aken vertrekt naar Sheffield Wednesday

HEERENVEEN – Joost van Aken gaat een nieuw avontuur in de Engelse Championship tegemoet. De 23-jarige verdediger vertrekt naar Sheffield Wednesday. Van Aken tekent een contract voor vier seizoenen. Sheffield eindigde afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Championship, maar verloor in de play-offs voor promotie naar de Premier League van Huddersfield. Van Aken kwam op zijn zestiende in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte als 19-jarig talent zijn debuut in de hoofdmacht. De centrale verdediger kwam uiteindelijk tot 89 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij driemaal het net wist te vinden. Daarnaast speelde Van Aken vijf wedstrijden in de Play-offs en drie duels in de strijd om de KNVB beker. Technisch manager Gerry Hamstra: “Het is jammer dat we Joost zo vlak voor het einde van de transferperiode kwijtraken. Joost heeft zich echter altijd zeer correct opgesteld en dus wilden we hem deze kans niet ontnemen. De...

Lees verder »