Kijkje achter de schermen bij De Wissel

LEEUWARDEN De kerntaak van Stichting Dierenopvang de Wissel is de opvang en herplaatsing van zwerf- en afstandsdieren. Het gaat hierbij met name om honden en katten, maar ook konijnen en andere knaagdieren komen regelmatig voor in de opvang. Naast honden en katten heeft De Wissel op dit moment 21 kippen en 4 konijnen. Vrijwel altijd heeft De Wissel een aantal konijnen in huis waarvoor een goed plekje gezocht wordt. Naast konijnen kunnen ze er ook allerlei andere knaagdieren binnenkrijgen en vogels als grasparkieten en kanaries. Bij de herplaatsing van de verschillende diersoorten wordt zo goed mogelijk gekeken naar wat de dieren nodig hebben. Zo herplaatsen de medewerkers konijnen bijvoorbeeld alleen als deze dieren gezelschap krijgen van een ander konijn. Om dit makkelijker te maken, streeft De Wissel ernaar om al hun mannetjes gecastreerd te herplaatsen. Naast de opvang van dieren moet er in een opvang altijd op creatieve manieren geprobeerd...

Lees verder »