Lezing over Noorwegen en Zweden in bibliotheek

HEERENVEEN – Op maandag 11 september geeft Gerrit Jan Zwier een lezing over de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. De avond met deze schrijver, antropoloog en geograaf duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Van te voren aanmelden is gewenst. De charme van het Noorden Veel toeristen hebben inmiddels de charme van het koele, stille Noorden ontdekt. Bij de lezing van Zwier gaat het wat Noorwegen betreft niet alleen om reisimpressies. Ook de Noorse geschiedenis, cultuur en identiteit worden behandeld. Verder komen Noorse schilders en avonturiers uitgebreid aan bod. De reis gaat bij de lezing van zuid naar noord: van de zuidkust naar Telemark en vandaar naar het Gudbrandsdal, het pooleiland Jan Mayen, de Lofoten en Lapland. De glorie van Zweden Zweden is eveneens gezegend met adembenemende landschappen, een rijke geschiedenis, met kunst en cultuur en vriendelijke bewoners. Om het land...

Lees verder »