Lezing schrijver Flip van Doorn over wandelen in Sneek

SNEEK – Schrijver Flip van Doorn geeft zondag 10 september om 14.00 uur een lezing bij Boekhandel van der velde in Sneek. Thema is Waarom wij wandelen. Flip van Doorn (1967) is wandelaar, ontdekkingsreiziger in Nederland, maar bovenal schrijver. Hij publiceert onder andere in Trouw en Algemeen Dagblad. Van zijn gids Nederland – 1000 plekken die je écht gezien moet hebben werden 30.000 exemplaren verkocht. Afgelopen voorjaar verscheen zijn nieuwste boek, De eerste wandelaar. Hierin beschrijft hij de opkomst van het wandeltoerisme in Nederland en de belangrijke rol die zijn verre oudoom Jacobus Craandijk daarin speelde. Tijdens zijn lezing bij Van der Velde, met aansluitend een wandeling door het centrum van Sneek, laat Van Doorn zijn publiek hun vertrouwde omgeving met andere ogen bekijken. Hij haalt de sfeer terug van de 19e eeuw, de tijd van wandelpionier Jacobus Craandijk. Want hoe vanzelfsprekend het nu ook lijkt, we wandelen nog niet...

Lees verder »