Militaire oefening van rondom Marnewaard

In de avond/nacht van 29 op 30 augustus 2017 is er een militaire oefening op en rond het militaire oefenterrein de Marnewaard in de provincies Groningen en Friesland.OefeningDe eenheid houdt een oefening op het militaire oefenterrein de Marnewaard en zal in de genoemde periode een verplaatsing te voet uitvoeren van Anjum naar het oefenterrein de Marnewaard. De hieronder genoemde activiteiten zullen plaatsvinden:De militairen uit ‘t Harde houden een oefening in het kader van de LTV (Leiderschapstraining en Vorming); Op dinsdagavond, rond 23.00 uur, wordt de eenheid met vrachtauto’s afgezet in de omgeving van Anjum; Vanaf deze locatie verplaatst de eenheid te voet naar het oefenterrein de Marnewaard; De militairen zijn bewapend, maar er wordt GEEN gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.De oefenende eenheid zal:In principe alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen; Vooraf toestemming vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen,...

Lees verder »