Nieuw bij Omrop Fryslân: De Oertocht

In ‘De Oertocht’ gaat Omrop Fryslân op zoek naar de verhalen op en achter de veerboot van Ameland en Schiermonnikoog. Waar gaan de passagiers naar toe en hoe ziet een werkdag van bijvoorbeeld de kapitein eruit? Ook actuele onderwerpen, zoals de nieuwe vaargeul, komen aan bod. Het programma is vanaf woensdag 6 september elke woensdag te zien bij Omrop Fryslân om 18.45 uur.In De Oertocht onder andere het verhaal achter de vaargeul. Hoe denkt de bemanning daarover en wat zijn nou precies de plannen? Morfoloog Ernst Lofvers vertelt over de oorzaken van het steeds ondieper wordende Wad. Ook is te zien hoe het grootste baggerschip van het wad aan het werk is. De vaargeul is de laatste jaren steeds langer geworden en dat moet anders, zeggen verschillende organisaties.Om de vertragingen met de vaargeul naar Ameland aan te pakken heeft Wagenborg een nieuwe en snellere sneldienst besteld. Omrop Fryslân volgt in...

Lees verder »