SKS skûtsjes zeilen om Bonifatius Bokaal tijdens Admiraliteitsdagen

Op zaterdag 9 september zullen de SKS skûtsjes op het Lauwersmeer, ter hoogte van Oostmahorn, twee wedstrijden om de Bonifatius Bokaal zeilen. De wedstrijden worden georganiseerd door Stichting Skûtsjesilen Noord Oost Friesland (SNOF) in samenwerking met de SKS. Hierna zullen de skûtsjes naar het Grootdiep, in de binnenstad van Dokkum, gaan. Daar vindt de prijsuitreiking plaats en kunnen liefhebbers de skûtsjes van dichtbij aanschouwen.Klaas Jansma zit tijdens de wedstrijden op de wal en hij voorziet de wedstrijd van commentaar.Het programma ziet er als volgt uit:09.00 uur routebespreking in restaurant Esonstad door wedstrijdleider SNOF, SKS schippers en aanwezige hulpdiensten10.30 uur start eerste wedstrijd13.00 uur start laatste start15.00 uur wedstrijdschepen verlaten Lauwersmeer richting DokkumSKS skûtsjes zeilen om Bonifatius Bokaal tijdens Admiraliteitsdagen

Lees verder »