Stileven | Wat een prachtig vak

Het mooie aan journalistiek: je praat met prachtige mensen. Gewone mensen en soms beroemde, die toch gewoon zijn gebleven. Zo leerde ik Piet Jetze Faber kennen, de meest bescheiden en tegelijk meest succesvolle kaatser aller tijden. En de voetbaltrainers Henk de Jong en Foppe de Haan. Drie mannen om van te houden. Ik sprak lang met Hotze Schuil (1924-2005), de kaatser van de vorige eeuw. Ook over de dood. Als het zover was wilde Hotze zelf van Harlingen naar het crematorium in Goutum lopen en onderweg in Marsum nog één keer een borrel drinken met zijn kaatsvrienden Klaas, Robert, Jos en Wiep van Wieren. Volgende week donderdagavond mogen Rynk Bosma en ik in de Marsumer feesttent de legendarische kaatsbroers interviewen. Dat zei ik: wat een prachtig vak. Ik hoop dat de tent dan vol zit. De broers verdienen het. ,,De Van Wierens? Dêr kinst in hûs op bouwe”, zei Hotze.

Lees verder »