Theun de Vries-kuier rondom Feanwâlden met Douwe Kootstra

FEANWALDEN – De jaarlijkse Theun de Vries-kuier onder leiding van Douwe Kootstra is dit jaar op zaterdag 9 september. De meesterverteller voert opnieuw iedereen die belangstelling heeft langs de idyllische plekjes, die er nog steeds rondom Feanwâlden zijn. Over die plekjes heeft de in Feanwâlden geboren auteur Theun de Vries met verve geschreven. De wandeling voert over schilderachtige weggetjes en paden langs de plekken van het jongetje Wilt Tjaarda en zijn familie, waarover De Vries tal van verhalen op papier heeft gezet. Maar de kuiertocht voert ook langs het geboortehuis van de schrijver en de plek waar hij zijn vroegste jeugd heeft gewoond. Douwe Kootstra verstaat de kunst de luisteraars terug te voeren naar de tijd van die oude verhalen. Het startpunt van de circa vier kilometer lange wandeling is bij De Schierstins aan de Haadstrjitte/Hoofdstraat, waar de bezoeker om 13.30 uur begint met een kop thee of koffie (inloop vanaf...

Lees verder »