Topdrummer Jeroen Booy begint Rockschool in Harlingen

HARLINGEN – Jarenlang stond drummer Jeroen Booy met heel veel plezier op allerlei podia door heel Nederland en ver daarbuiten. Aanvankelijk als drummer van Roberto Jacketti en de Scooters, de band die bekend werd door het nummer I save the day. Later was hij de drummer van The Scene. Binnenkort start Booy een rockschool voor jonge en oudere muzikanten in Harlingen. ,,We hebben met Roberto Jacketti en de Scooters tot 1989 ontzettend veel plezier gehad. Toen was het “, zegt Booy. ,,Daarna ben ik ‘backliner’ geweest bij De Dijk. Ik werd drumroadie en reed de vrachtwagen. Een leuke periode. Maar ik zat toch liever op het podium dan erachter. Een muzikant hoort op het podium.” The Scene Begin december 1989 vroeg Thé Lau van The Scene aan Booy of hij bij hen wilde komen drummen. Tijdens de eerste ontmoeting en repetitie viel voor Booy alles op zijn plek. ,,De vonk...

Lees verder »