Topturner Justen Zuidema: ‘Laveren tussen ambitie en droom’

MINNERTSGA – Justen Zuidema uit Minnertsga hoopt net als tal van zijn collega topturners op een plaats in het WK-team van Nederland dat in oktober naar Montreal wordt uitgezonden. Dat het een hele klus wordt, daar is de 21-jarige Fries zelf meer dan van overtuigd. Zuidema houdt momenteel namelijk meerdere ballen in de lucht. Zo is hij sinds augustus student Automotive Engineering aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en onderging hij aan de vooravond van het NK turnen in Ahoy een kijkoperatie aan zijn linkerenkel. Daarnaast woont hij tegenwoordig ook in de hoofdstad van Gelderland en is hij door de week voor trainingen op zichzelf aangewezen in een gymzaal in Elst. In het weekend traint hij bij zijn coach Daniel Knibbeler (ook coach van Epke Zonderland, red.) bij TSH in Sportstad Heerenveen. Bij de kijkoperatie in het AMC in Amsterdam heeft prof. dr. Kerkhoffs stukjes zwevend bot uit...

Lees verder »