Veenbrand | Zonder gas, een duur grapje

Onze overheid wil ons van het gas af. Het aardgas raakt op. Zo’n 60 jaar geleden moesten we allemaal overschakelen op aardgas. Het kwam gratis uit de grond in Groningen en de NAM verkocht het namens onze overheid aan haar burgers en aan het buitenland. We werden er een rijk land van. Nu, 60 jaar later blijken er wel wat nadelen aan het leeghalen van de bodem te zitten, maar terugdraaien kan niet meer. Vergoeden van de schade doet de overheid ook niet graag. We moeten dus van het gas af. Je zou denken dat als je geen gas meer wilt, dat gewoon kan. Nou, vergeet het maar. Omdat onze flat een gezamenlijke verwarmingsketel heeft, gebruikte ik alleen gas voor het koken. Voor warm water heb ik een boiler. Voor een paar kubieke meters gas betaalde ik meer dan 160 euro per jaar. De prijs per kuub is ongeveer 30...

Lees verder »