Aan de slag met Scratch bij CoderDojo in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Vrijdagmiddag 8 september is de eerste CoderDojo van het nieuwe seizoen in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Vanaf 15.00 uur kan de jeugd ditmaal aan de slag met Scratch. CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 7 tot 17 jaar. Scratch is een programmeertaal waarmee muziek, kunst, interactieve verhalen, animaties en spelletjes kunnen worden gemaakt. De deelnemers kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau aan het werk met allerlei opdrachten. Het begint gemakkelijk en wordt steeds moeilijker. Deelname aan CoderDojo is gratis. Wegens het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via de website www.bibliotheekheerenveen.nl vereist. Het bericht Aan de slag met Scratch bij CoderDojo in bibliotheek Heerenveen verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »