Activiteiten en fototentoonstelling bij bibliotheek in Heerenveen

HEERENVEEN – De bibliotheek van Heerenveen houdt in september diverse activiteiten. Daarnaast is er de hele maand fototentoonstelling te zien. De eerste is op vrijdag 8 september. Voor toekomstige programmeurs vindt dan CoderDojo plaats. Jeugd van 7 tot 17 jaar kan dan aan de slag met Scratch. Dat is een programmeertaal waarmee muziek, kunst, interactieve verhalen, animaties en spelletjes kunnen worden gemaakt. De aanvang 15.00 uur. Vervolgens geeft Gerrit Jan Zwier maandag 11 september vanaf 19.30 uur een lezing over zijn reizen naar Noorwegen en Zweden. Peter Wouda start woensdag 13 september vanaf 19.30 uur de cursus website bouwen in Joomla. De cursus is ook op 20 en 27 september. Deelnemers leren daarbij een website te bouwen. Aan bod komen installeren van software op de laptop, installeren van extensies en vullen van de site met teksten en foto’s en hoe de site online te zetten. Gevraagd wordt een eigen laptop...

Lees verder »