Ameland boos op ministerie over kwestie veerdienst

BALLUM De gemeente Ameland heeft in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu laten weten ontstemd te zijn over de gang van zaken met betrekking tot de veerdienstregeling Ameland-Holwerd. Het concept vervoersplan kwam pas op 14 augustus binnen, een week later moest de raad zijn oordeel geven. Ook de reder, Wagenborg Passagiersdiensten, is om een advies gevraagd. WPD heeft uitstel gevraagd en gekregen. De gemeente had dit graag willen weten en had dan ook uitstel gevraagd. „Nu is een verwarrende situatie ontstaan”. De gemeente vindt het van weinig interesse van het ministerie getuigen dat niet de moeite is genomen naar de raadsvergadering te komen. „U had vragen kunnen beantwoorden over de uitkomsten van de toets en het was een duidelijk signaal geweest naar de totale gemeenschap van Ameland toe dat u voldoende aandacht heeft voor de verbinding tussen Holwerd en Ameland. Bovendien had het ministerie daarmee getoond oog...

Lees verder »