Burgemeester geeft startschot Nightwalk 2 the Koemarkt

HEERENVEEN:  Voor het eerst organiseren de mensen achter ‘The Great Night of the Koemarkt’ ook een Nightwalk voor het goede doel. Het startschot wordt door burgemeester Tjeerd van der Zwan zaterdagavond 8 september om 20.30 uur gegeven.  Naast een prachtige collectie aan historische, karakteristieke gebouwen zoals Oenemastate (’t Gerecht), de Doopsgezinde kerk in de Vermaningsteeg en het voormalige gemeentehuis aan de Oude Koemarkt – allen Rijksmonumenten, zet Heerenveen ook vol in op een veelzijdige muziekcultuur. Het muziekevenement Night of the Koemarkt is hier een prachtig voorbeeld van. Dit muziekevenement is al 20 jaar een fenomeen in Heerenveen en is het grootste gratis toegankelijke muziekevenement van Friesland. De gehele opbrengst van de Nightwalk 2 the Koemarkt gaat naar Stichting Night of the Koemarkt om dit bijzondere muziekfestijn mee te faciliteren. De route van Nightwalk 2 the Koemarkt leidt de wandelaar langs diverse bijzondere plekjes in Heerenveen, waaronder de genoemde Rijksmonumenten. Daarnaast worden de...

Lees verder »