Ereronde topdraver Timoko alias ‘5 miljoen’ op Victoria Park

WOLVEGA – Topdraver Timoko maakt zondag 3 september een ereronde op Victoria Park in Wolvega. Timoko is de meest winnende Franse draver aller tijden. Vorige week tijdens zijn laatste race ging hij over de vijf miljoen euro heen, doordat hij won in het Zuid-Franse Cagnes Sur Mer. Timoko is gefokt, getraind en in eigendom van Nederlanders. Zijn trainer Richard Westerink is voor zeventig procent eigenaar. De overige dertig procent is eigendom van de Nederlandse fokkers van deze geweldenaar. Na de koers, omstreeks 18.00 uur, maakt Timoko een ereronde. Zijn trainer Richard Westerink had liever gezien dat zijn kampioen meedeed aan de wedstrijd. ,,Dat zit er niet in. Zijn laatste koers, in Cagnes sur Mer, was een geweldig afscheid. Het is mooi geweest zo.”

Lees verder »